Sjamanisme

Overal ter wereld, in alle culturen vind je sporen terug van sjamanisme, elk met hun eigen accenten, rituelen en praktijken. De sjamaan (man of vrouw) vervulde de rol van genezer, verhalenverteller, psycholoog, waarzegger, vroedvrouw, stervensbegeleider, ziener, kruidendokter ….

Sjamanisme is dus oeroude kennis, waarbij verschillende facetten zoals healing, dankbaarheid en eerbied voor alles wat leeft centraal staan. Het zorgt voor bezieling en herinnert ons eraan waarvoor we hier eigenlijk zijn.

Eén van de belangrijkste taken van een sjamaan is healing. Hij/zij helpt mensen met allerlei soorten klachten. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Hiervoor moet de sjamaan hol worden als een kanaal, zodat er een samenwerking met spirit ontstaat. 

Sjamanistische healing

De term ‘healing’ is zeer algemeen en omvat veel aspecten: het kan gaan om genezing, maar ook om het vinden van innerlijke rust of om het oplossen van een innerlijk conflict.

Als sjamanistisch practitioner richt ik mij tijdens een healing vooral op het energetische aspect en op de ziel. Wat jouw ziel en/of lichaam nodig heeft om weer ‘heel’ te worden, kan iets helemaal anders zijn dan wat jij denkt of verwacht.

Tijdens een healing gebruik ik mijn drum of ratel en het geluid van mijn stem. Ik stem mij af op mijn spirithelpers voor gidsing en inzichten.

Een sjamanistische healing kun je zien als een samenwerking tussen klant, practitioner en spirithelpers. Vaak krijg je als klant een verhelderend inzicht of een bepaalde taak mee naar huis om het genezingsproces te vervolledigen en te integreren.

Op afspraak. Tijdens de healing lig je gekleed op een massagetafel onder een dekentje.